BOROK

 

 

BIZSERGÉS 2010. félédes

A Bizsergés 50% Ottonel Muskotály és 50% Sárgamuskotályból készült. A nyári hőség egyik legvidámabb frissítő bora. Nyitáskor élénk buborékok után, nagyon intenzív, jellegzetes muskotályos illatok vezetik, ízében sem kell csalódnunk, ugyanilyen intenzitással köszön vissza a fajta. Kitűnően megkomponált bor, kerekségével, ihatóságával hódít.

ELFOGYOTT!

   

BADACSONYI KÉKNYELŰ 2010. száraz

A pohárba szagolva érezzük a hordós érlelés karamelles jegyeit és egy ásványos vonalat. A főszereplők mögött a háttérben fehér virágok, méz, banán érezhető. Ízben már kevésbé jönnek a fás aromák, ezek helyet cseréltek a virágokkal, viszont a talajból eredő sósság nem veszít éberségéből. Vastag szerkezetű, savérzet szempontjából is lekerekedett bor.

 

 

BADACSONYI RIZLING 2010. száraz

Egy jó kis rizling. Friss, citrusos-zöld almás illatok és zamatok. Elegáns bor, testes, de nem nehéz, a fahordós érlelés aromája is felfedezhető. Egyenes, túlbonyolításról szó sincs. Lecsengése telt, egészen hosszú árnyalatnyi, fajtajelleges kesernye a végén. Az olaszrizling egy kicsit olyan a pincészetnek, mint egy igazi gyerekkori barátság: egy életen át elkísér és soha nem hagy cserben.

   

BADACSONYI SZÜRKEBARAT 2009. száraz

A bornak mézes, virágos jegyektől kerek illatképe van. Kóstoláskor egy tüzes, nagytestű borral szembesülünk, amely az ásványosság mellett olajos magvakat, vajasságot vonultat fel. A fenti jegyek intenzitása miatt, bár nem alacsony a bor savtartalma, nem ez határozza meg a kortyot. Hosszú utóízében végképp a mineralitás bontakozik ki.

   

BADACSONYI SAUVIGNON BLANC 2010. száraz

Elegáns és komplex illat, melyben a reduktív eljárás hatására, citrus, bodza és egres fedezhető fel. Ízében friss egzotikus gyümölcsösség mellett már az érettség is megmutatkozik. Harmonikus bor ami kiegészül a badacsonyi borvidékre jellemző izgalmas ásványos ízekkel.

ELFOGYOTT!

   

BADACSONYI SZEMELT "GOLGOTA"  2008. félédes

Hárslevelűből és Sárgamuskotályból készítettük fele-fele arányban. Az aranysárgába hajló színárnyalatnak megfelelő koncentrált illatvilág fogad, amikor a pohárba szagolunk. A kezdetben körtés, barackos jegyek, idővel mézzé, mangóvá, licsivé fejlődnek, sőt, a trópusokat említve, további levegőztetéssel még narancshéjat is felfedezünk a bor illatában.

 rosé bor  
   

CABERNET SAUVIGNON ROSÉ 2010. száraz

Finom illat érett gyümölcsökkel, főleg cseresznyével és málnával. Ennek a bornak van súlya, zamata. Jól elkészített, tiszta ízű bor némi cukorral, ami jól áll neki. Lágy, de van benne élet.

 vörösbor  
   

BADACSONYI CABERNET SAUVIGNON 2009. száraz

A száraz vörösbor illatában a kakaó mellett kávét, aszalt meggyet és áfonyát fedezhetünk fel, mely enyhe gyógynövényes aromával egészül ki. Intenzív ízű bor, lágy simogató tanninnal, nem tolakodó, szép fahasználat. Fajtajelleges harmonikus bor, melyben a termőhely sajátosságai is felfedezhetőek.